Hoppa till innehåll

Uthyrningslagen

Den 1 oktober 2024 aktualiseras 12 a § i uthyrningslagen för första gången. Den trädde i kraft den 1 oktober 2022 och innebär att den som hyrts ut i 24 månader under en period om 36 månader på samma driftsenhet antingen ska erbjudas en tillsvidareanställning eller två eller tre månadslöner. Vi får många frågor om bestämmelsen och i den här digitala utbildningen går vi igenom de vanligaste frågorna.

Kursbeskrivning

Detta får du i utbildningen
I denna djupgående digitala utbildning kommer vi att förklara bestämmelsen i detalj. Vi går igenom hur man beräknar placeringstid, bestämmelsens tillämpningsområde – när det är fråga om uthyrning och i vilka fall det inte är det, samt hur man navigerar i gråzoner. Utöver detta kommer vi att belysa vad arbetsgivaren och kundföretaget behöver tänka på i förhållande till varandra och arbetstagaren, samt vikten av dialog mellan företagen. Vi förklarar också affärsavtalets och anställningsavtalets betydelse, hur kundföretaget ska hantera bestämmelsen i praktiken, och vilka konsekvenser en felaktig hantering kan medföra för arbetsgivare, arbetstagare och kundföretag.

Inför utbildningen
Inför utbildningen har du möjlighet att skicka in dina frågor till oss. Dessa frågor bör skickas in senast kl. 13.00, fredagen den 20 september, till hedda.mann@almega.se

Kursledare
Kursen hålls av Jonas Stenmo, chefsjurist och Hedda Mann, arbetsrättsjurist.

Målgrupp
Vi riktar oss i första hand till dig som har en HR-befattning eller är chef med personalansvar i ett företag som har kollektivavtal.

Praktiska kursdetaljer
Kurstid är 2 timmar inklusive en paus på 15 minuter.
Efter genomförd anmälan kommer du att få detaljerad information om hur du ansluter dig till den digitala utbildningen.

Pris
Vi erbjuder en kraftig subvention av denna utbildning för våra medlemmar.

Medlemmar: 500 kr per person exkl moms (ordinarie pris 1495)
Icke medlemmar: 2995 kr per person exkl moms

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

500 kr

2995 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}